Založ si blog

Pre rybárov

MŽP v roku 2006 vydalo Vyhlášku č. 185, ktorou sa vykonáva zákon č. 139/ 2002 Z.z o rybárstve. Vydaním Vyhlášky vznikla potreba novelizovať zákon, alebo MŽP malo vydať takú vyhlášku, ktorá by nebola v rozpore so zákonom. No “ odborníci “ sú odborníci. Po jedenástich rokoch MŽP utvorilo komisiu s úmyslom vytvoriť novelu.Vyzvali SRZ- RADU a tá MoSRZ aby navrhnutú novelu pripomienkovali, prípadne dali svoje návrhy. No namiesto konštruktívnej spolupráce vznikol spor. Rada upodozrieva MŽP,že chce zlikvidovať rybárstvo, vypísala petíciu na jeho záchranu. Ministerstvo zase nepozvalo na rokovanie o novele zákona delegátov RADY, zrejme si myslí, že je to zbytočný orgán a majú pravdu. Ministerstvo možno závidí RADE, že každý rok niekoľko ľudí z vedenia RADY disponuje  sumou okolo 2 000 000 eur.

Čítal som návrh novely a aj pripomienky. Návrh a pripomienky sa od terajšieho zákona veľa nelíšia, okrem toho, že tam pridali ďalšie nezmyli. Napr. zákon ak ho schvália vysvetľuje čo je udica, čo je háčik a aj to, že háčik môže mať protihrot. No to môžu vymyslieť len super odborníci.

To čo rybári od nového zákona v nádeji očakávali tam nenájdu. Návrh zákona je stále plný zákazov, príkazov a nariadení, ktoré rybárom strpčujú život. Napr. “ rybársky lístok“ predáva ho obec, príjem ide do rozpočtu obce, čo má z toho rybár? Ďalší príklad sú časy lovu, ten kto to vymyslel bol génius. Ak bude záujem o ďalšie nezmyli napíšem ich.

OBLUDA

14.01.2019

Milé deti, viete o tom, že na Slovensku žijú obludy? Obluda je podľa Slovníka slovenského jazyka netvor, príšera, alebo potvora, čiže škaredý hnusný tvor, no môže to byť aj bytosť vzbudzujúca svojími veľkými rozmermi, alebo vlastnosťami odpor. O existencii oblúd, alebo ich výskyte na Slovensku, všetkých Slovákov informovala najväčšia z nich. Táto super obluda [...]

Zákon o rybárstve

18.12.2018

Autor citátu „ Vážení rybári, nerybári a členovia SRZ, po vyše 15 rokoch sa bude rybárstvo na Slovensku riadiť novou modernou legislatívou, ktorá je okrem iného v prospech rybárov a všetkých členov SRZ“. Tvorca vyššie uvedenného citátu chváli poslancov SNR aký moderný zákon schválili / Zákon o rybárstve /, ak by to bola pravda zákon by bol stručný, [...]

Za slušné Slovensko

17.03.2018

Časť verejnosti na námestiach povedalo „A“. Chceme slušné Slovensko! S tým sa dá len súhlasiť. Slušné Slovensko by mali tvoriť slušní ľudia. Len kde ich zobrať? To „B“ sme na námestiach nepočuli. Tí čo žiadajú slušné Slovensko patria medzi slušných ľudí? Slušný človek nikdy nič neukradol, nedal ani neprijal úplatok. Nikdy nikoho neoklamal ani nepodviedol. [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8645x
Priemerná čítanosť článkov: 1729x

Autor blogu

Kategórie